هنر؛ نبض زندگی معاصر
الیزا برزین؛ نقاش و پژوهشگر حوزهی هنر
مدیر هنری سابق خانهی کار و دیدار کارمان
هنر ایران در سالهای اخیر رویدادها و تحولات پرشتابی را تجربه کرده است؛ تعداد گالریهای هنری، افزایش قابلملاحظهای یافته و هنرمندان جوان بسیاری بهطور حرفهای به فعالیت مشغول شدهاند؛ بهطوریکه هنر امروز ما جهتگیریهای متنوع و متعارضی را نشان میدهد. بنابراین، یکی از اصلیترین دغدغههای امروز سرمایهگذاران و حامیان هنر، آشنایی با هنرمندان و رویکردهاییست که واجد کیفیت هنری بالا هستند.
بهبیاندیگر؛ پرسش نزد این گروه آن است که کدام آثار هنری که نبض زندگی معاصر ایران و حیات جمعی ایرانیان را به نحوی خلاقانه و اندیشمندانه و عمیق بازتاب میدهند، شایستهی توجه و حمایتاند؟
در این میان چنانچه در سالهای اخیر شاهد آن بودهایم، نقش مؤسسات و سرمایهگذاران خصوصی بهعنوان حامیان هنر و انجام مسئولیت اجتماعیشان بسیار حائز اهمیت است. آثار هنری میتوانند بیانکنندهی ماهیت گردانندگان یک مؤسسه باشند؛ اینکه آنها چگونه میاندیشند؟ در چه زمینهای فعالیت دارند؟ و به چه ارزشهایی پایبند هستند؟
امروزه در دنیا شاهد فضاهای تعاملی بسیاری هستیم که اهمیت هنر و استفاده از آثار هنری در محیطهای کاری را درک کردهاند و از تغییر نگرش نسبت به اثر هنری، از وسیلهای دکوراتیو و تزئینی به موضوع تازهای برای گفتوگو، تعاملات سازنده و افزایش خلاقیت کارمندان بهره گرفتهاند.
این تجربیات نشان میدهند که این شکل از تعاملات میتواند راهحل مناسبی برای افزایش مخاطبان جدی هنر در بین اقشار جامعه باشد و اتفاقات بینارشتهای مابین هنر و سایر تخصصها – که از چالشها و دغدغههای هنر معاصر است – را رقم بزنند.
امروزه با تغییر نیازهای کسبوکار و الگوبرداری از شیوههای جدید بازاریابی، شاهد افزایش فضاهای کاری هستیم که با محوریت هنر و تعاملات برخاسته از آن عمل میکنند.
«کارمان»، خانهی کار و دیدارِ حرفهایهای کسبوکار است؛ جایی برای کار در محیطی متفاوت، دیدار و گسترش شبکهی ارتباطات اجتماعی و حرفهای، امکانی برای حضور در فضای فرهنگی و لذت بردن از زمینههای گوناگون هنر است که میتواند راهی برای شکلگیریِ گفتوگوی تعاملی میان هنرمندان با سرمایهگذاران و فعالان حوزهی کسبوکار باشد.
مخاطب در چنین فضایی اغلب تمایل دارد تا دربارهی آنچه میبیند و میشنود، گفتوگو کند تا بتواند در درک یک اثر هنری و فهم ویژگیهای آن مشارکت نماید.
- ادامهی این جستار را میتوانید در شمارهی پنجم طراحان ایده بخوانید…
-
نسخهی الکترونیکی آن را میتوانید از طاقچه، فیدیبو و جار تهیه کنید…